+385 (0)91 977 4227    Aldo Negri 46, Vrsar    dnd.vrsar@gmail.com

Ljetni kamp 2019.

Ljetni kamp DND-a Vrsar  trajao je u periodu od 24.06.- 17.08.2019.g.na lokaciji Montraker kao i proteklih godina. Organiziran u četiri smjene po dva tjedna, sve dane od 8,30- 15,30h osim nedjelja kada je bio zatvoren.

  1. SMJENA 06.- 6.07. upisano  63 djece
  2. SMJENA  07.- 20.07. upisano 79 djece     
  3. SMJENA 07.- 3.08. upisano 72 djece    
  4. SMJENA  08.- 17.08. upisano 48 djece   

Djeca su po uzrastu bila raspoređena u četiri skupine:

  1. SKUPINA vrtićki uzrast  od navršene četvrte godine starosti
  2. SKUPINA vrtićka djeca  predškolskog  uzrasta
  3. SKUPINA školska djeca 1. i 2. razreda
  4. SKUPINA školska djeca od 3.-6.razreda

S djecom je u prve dvije smjene radilo 7 voditeljica, dvije u svakoj skupini osim u najstarijoj a u trećoj i četvrtoj smjeni 5 voditeljica, jedna u skupini dok je peta pomagala gdje zatreba.

MATERIJALNA SREDSTVA

Od krupnog inventara (materijalnih sredstava) ove se godine za potrebe Ljetnog kampa  kupilo  stolni nogomet, stolni tenis i veliki prijenosni zvučnik s mikrofonom što je obogatilo sadržaj, izazvalo veliki interes kod djece te podiglo samu  atmosferu u ljetnom kampu.

Od potrošnog materijala kupljeni su papiri za crtanje, flomasteri, tempere, drvofix, kistovi, špaga, akrilne boje, ljepenke, hameri, čavlići  

Od igračaka lopte, hula-hop obruče, plastične kamione i razne modlice za pijesak, plastične udice i morske životinje na magnet, „crviće“ za plivanje, društvene igre i dva špila karata.

AKTIVNOSTI/RADIONICE

Za svu djecu neplivače od ponedjeljka do petka u jutarnjim je satima (9,30- 11,00) organizirana škola plivanja koju je vodila prof. kineziologije I. S. Ove je godine bilo 27 neplivača pa se škola plivanja odvijala u tri grupe po cca. 30min. uz pomoć  jedne voditeljice iz kampa.

Dnevno su bila organizirana dva odlaska u more, prvo u jutarnjim satima i drugo nakon ručka i kratkog odmora.

U periodu od 9.07. – 30.7.2019.g.,četiri utorka održavale su se  Relax kids radionice koje je vodila Martina Paliska Šaina, magistra psihosocijalne pomoći. Na radionicama je sudjelovalo 31 dijete raspoređeno u 5 skupina. Dvije školske po 7 djece u trajanju od 60 minuta i 3 vrtićke po 6/5 djece u trajanju od 30 minuta. Zbog ograničenog broja u njima su sudjelovala djeca upisana u sve četiri smjene.

      Topli obrok je pet dana (osim subote) u 11,30 bio organiziran uz pomoć Maistre i Montrakera u blagovaonici škole.

Uz redovnu školu plivanja i Relax kids radionica utorkom te slobodnih aktivnosti za koje su djeci bili ponuđeni materijali tokom dana (razni materijali za likovno i kreativno izražavanje,sport i društvene igre) djeca su se po želji mogla upisati u neku od ponuđenih radionica koje su osmišljavale voditeljice iz kampa a koje su se održavale određeni dan u tjednu nakon ručka.

Ponedjeljak  PLESNA / GLAZBENA ( C. P.)

Utorak    SPORTSKA ( za vrtićki uzrast)  ( I., T. V. i K. B.)

Srijeda     KREATIVNA  ( G.)

Četvrtak   SPORTSKA  (za školski uzrast)

Petak       MALI IZVIĐAČI (C. P.)

U svakoj se smjeni nastojalo prirediti i neko iznenađenje za djecu u vidu  IZLETA BRODOM duž Limskog kanala, POSJET DVD Vrsar, VOŽNJA PEDALINOM, ZARON S BOCAMA. Zaron s bocama za najstarije je izostao radi bolesti voditelja ronjenja.

Vrijeme je bilo lijepo pa smo se samo jednom morali nakratko skloniti u školsku dvoranu.

Prva smjena protekla je u istraživanju kampa i izradi baza. Nakon postavljanja granica i osnovnih pravila dozvolile smo djeci da slobodno organiziraju svoje vrijeme. Bilo je jako aktivno, premještale su se klupe, ležaljke, stolovi i stolice, dizale i vezale cerade, ograđivao teren,… kartalo i igrao stolni nogomet.

U drugoj smijeni pojavila se potreba za osmišljavanjem sadržaja i organiziranjem aktivnost pa smo djeci ponudile razne materijale za slobodno likovno i kreativno izražavanje i započele s radionicama. Bilo je puno sportskih aktivnosti  na igralištu,u dvorani i u moru ovisno o vremenu i broj djece kao i njihovom raspoloženju. Istraživala se šumica i izrađivale kućice za životinje, a u kreativnoj radionici razrađivala ideja za snimanje kratkog „horor“ filma. U drugoj smjeni dobili smo stolni tenis što je bio pun pogodak jer je izazvao veliki interes.

U trećoj smjeni ostajemo bez dva voditelja, bilo je malo teže no nastavljamo istim tempom. Baze su se malo reorganizirale a kada smo dobili novi prijenosni zvučnik i mikrofon postajemo jedna velika raspjevano plesna baza. Osmišljavaju se koreografije i vježbaju pjesme za završnu priredbu.

U četvrtoj smjeni zamoljeni smo da ukrasimo kućicu za mačke iz javnog hranilišta u Funtani, skoro su sva djeca sudjelovala. Crtala su mačke, miševe, cvijeće, oblake, šapice, puno se bojalo a u osmišljavanju cijele ide pomogla nam je i jedna mama. Aktivnost se protegnula kroz cijeli tjedan i svima je bila jako zabavna. Nakon što su obojila kućicu nastavila su sa bojanjem stolova. Zadnji tjedan četvrte smjene protekao je u spremanju svih onih klupa i ležaljki koje su se izvadile prvi dan, micanju baza i pripremama za priredbu koju smo ostavili za zadnji dan Ljetnog kampa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ljetni kamp 2019.
Scroll to top