+385 (0)91 977 4227    Aldo Negri 46, Vrsar    dnd.vrsar@gmail.com

Dječji tjedan 2021.

Dječji tjedan je tradicionalna manifestacija posvećena djeci koja se pod motom “Ljubav djeci prije svega” održava u prvom tjednu mjeseca listopada posebno osmišljenim sadržajima, s ciljem promicanja dječjih prava te njihovog položaja u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici.

Već tradicionalno, Društvo “Naša djeca” Vrsar darivalo je prvašiće simboličkim poklonima (priborom za školu).
Djeci koja pohađaju program produženog boravka darovane su društvene igre i lopte.

„Povodom Dječjeg tjedna u ponedjeljak 4. listopada Društvo „Naša djeca“ Vrsar  organiziralo je poučnu predstavu za učenike vrtićke i školske dobi  „Prometna džungla“ u izvedbi teatra Naranča iz Pule. Novom sportskom dvoranom orili su se razigrani i raspjevani glasovi Roka i Ane u uspješnom nastojanju da  pouče učenike, uz tatu policajca, o važnim prometnim pravilima te na koji način očuvati sigurnost u prometu u ulozi pješaka i vozača romobila i bicikle.
Uz obilje smijeha i komičnih situacija Roko, Ana i tata policajac ukazivali su na opasnosti u prometu koje će učenici dobro upamtiti te ih svakodnevno primjenjivati.
Za mnoge je učenike i učiteljice to bio prvi posjet novoj sportskoj dvorani. Prekrasna je to i impozantna građevina koja se odlično sljubila s prirodom ne narušavajući ljepotu mjesta.
Sjedeći na tribinama dvorane uživali smo kroz staklene površine u najljepšoj kulisi – kulisi vrsarskih kuća nanizanih kroz prepoznatljiv obronak.
Vrsarski mališani u pravom  smislu riječi ostvaruju pravo na obrazovanje, ljubav, skrb i pripadanje zajednici.“

(Autor teksta: Sanja Sabatti)

Dječji tjedan 2021.
Scroll to top